Vaga dels pilots i tripulants de cabina de Ryanair a Alemanya que afecta gairebé 130 vols a Espanya

Data: 12-09-2018 - Categoría: Socials


Desprès d'un estiu en el qual els usuaris de vols aèris ha patit diferents conflictes i vagues que han afectat els seus viatges arreu d'Europa tornen ara a patir les conseqüències de la convocatòria de vaga conjunta de Tripulants de Cabina de Passatgers (TCP) i pilots de Ryanair a Alemanya. Un total de 44 vols amb origen o destinació al nostre país han estat cancel•lats.

Aquests vols cancel•lats afecten Madrid, Illes Balears, Andalusia, Illes Canàries, Catalunya, Comunitat Valenciana, Múrcia i Cantàbria. Aquesta situació afecta de la mateixa manera als vols d'anada i de tornada.

La companyia Ryanair ha cancel•lat 128 vols dels gairebé 400 que tenia previstos a Alemanya per intentar minimitzar els efectes de les aturades conjuntes. La vaga, anunciada tot just amb 24 hores d'antelació es realitza entre les 3.01 hores d'aquest dimecres i les 2.59 hores de dijous i els 1.000 TCP i 400 pilots, - aquells que estan contractats directament per Ryanair - estan cridats a secundar-la.

La companyia de baix cost Ryanair confirma que ha ofert als passatgers afectats vols alternatius o el reemborsament del bitllet. També s'ha instat els passatgers que no han estat contactats a que acudeixin a l'aeroport amb normalitat, tot i que els pilots mantenen la seva intenció de no enlairar cap vol des d'Alemanya.

El motiu principal de la convocatòria d'aquestes aturades és la reactivació dels contactes per negociar les seves demandes salarials i la millora de les condicions laborals. El conveni que es va signar a Irlanda i Itàlia no ha servit perquè s'iniciï un principi d'acord a Alemanya.

Els convocants de la vaga sol•liciten un augment "substancial" del sou i que els seus ingressos siguin "predictibles" després del fracàs de l'última negociació el passat dimecres.

Des de la CUS, Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat – Salut, Consum i Alimentació recordem que per qualsevol informació afegida, dubte o consulta de les persones afectades ens poden trucar al telèfon de servei: 93 302 41 38

Recordem en aquest enllaç els drets dels usuaris del transport aeri