Qui som?

CUS, SALUT, CONSUM I ALIMENTACIÓ
COORDINADORA D’USUARIS DE LA SANITAT

La CUS, Salut, Consum i Alimentació és una associació de consumidors sense afany de lucre que va néixer l’any 1977  com a conseqüència de la indefensió en la que es trobaven els usuaris del sistema públic de salut, es va legalitzar al 1979. Al 1982 es va incorporar l’àmbit del consum, l’alimentació i la seguretat alimentària com a eixos transversals relacionats amb la salut. No obstant La salut i els serveis sanitaris continuen sent l’estrella de la nostra activitat.

La defensa dels drets dels consumidors i usuaris és la principal activitat de les nostres oficines, sent la formació, informació i divulgació de temes de salut, consum i alimentació les principals consultes que ens arriben. Altres temes què també tractem són  el sector sòcio-sanitari i social i el medi ambient, especialment relacionat amb la salut.  

Estem al Consell Municipal de Consum de l’Ajuntament de Barcelona, al  Consell de les Persones Consumidores de la Generalitat de Catalunya, i participem en diverses comissions i òrgans de participació, tant públics com privats, en els tres àmbits d’actuació i tenim reconeguda la qualificació d’associació de consumidors més representativa.

Formem part a nivell estatal de la Confederació Española de Consumidors Usuaris CECU.

La nostra seu central és a Barcelona, i tenim delegacions a Lleida ciutat,  a Mollerussa i a Tàrrega. A més a més tenim convenis amb municipis per tal d’oferir el nostre assessorament i serveis.

La formació i la informació són una eina important per a la CUS, per això fem xerrades i tallers en diversos municipis dirigits a tots els col·lectius, des de joves a persones grans.

Editem fulletons, tríptics, guies, etc d’aquells temes que considerem són d’interès generals pels consumidors/ciutadans. 

Si voleu més informació o posar-vos en contacte amb nosaltres podeu fer-ho a través de la nostra pàgina web www.cus-usuaris.org on també trobareu les adreces, correus electrònics i telèfons de les nostres delegacions.

Organigrama:

Veure memòries