Tancament de la clínica dental Vitaldent d'Olot

Data: 04-05-2016 - Categoría: Consum

L'Agència Catalana del Consum, juntament amb l'Oficina de Consum del Consell Comarcal de la Garrotxa, fa un avís a totes les persones afectades pel tancament de la clínica dental Vitaldent d'Olot.

L'Agència recomana a les persones que hagueu contractat un tractament en aquest centre i n'hagueu pagat la totalitat o una part sense haver rebut el servei complet, que recopileu i guardeu tota la documentació de què disposeu (pressupostos, contracte del servei del tractament, història clínica, contracte de finançament, factures, etc.).

En els casos que hi hagi incompliment del contracte:

· Si el tractament ha estat finançat amb un crèdit al consum vinculat, és a dir, facilitat per la mateixa clínica, cal que us dirigiu a l'entitat financera que us ha concedit el préstec per demanar-ne l'anul·lació per incompliment del contracte, ja que no us han prestat el servei complet. En cas que no vulguin atendre la vostra sol·licitud d'anul·lació dels càrrecs pendents de pagament, demaneu un full oficial de queixa, reclamació i denúncia i presenteu-lo a la pròpia entitat de crèdit.

· Si heu pagat amb targeta de crèdit, dirigiu-vos a la vostra entitat de crèdit per demanar l'anul·lació del càrrec i el corresponent reemborsament al vostre compte.

· Si heu pagat en efectiu, la totalitat o una part de l'import, o mitjançant un crèdit personal contractat directament amb la vostra entitat de crèdit, us heu de dirigir al jutjat. Demaneu assessorament al Servei d'orientació jurídica del Departament de Justícia.

Vitaldent ha assegurat en un escrit enviat a l'Oficina de Consum de la Garrotxa, que tots els pacients que tenen tractaments en curs podran ésser atesos en les clíniques més properes. També ha posat a disposició de les persones afectades:

  • l'adreça electrònica: paciente.olot@vitaldent.com, per presentar reclamacions, i
  • el telèfon gratuït 900 111 003.
En cas que Vitaldent no satisfaci les vostres demandes, podeu presentar els fulls oficials de queixa, reclamació i denúncia a l'Oficina de Consum de la Garrotxa, que mediarà per intentar arribar a un acord.

En tots els casos, podeu demanar l'assessorament d'una associació de consumidors.
Us recordem per formular qualsevol reclamació judicial de quantitat que no excedeixi els 2000€, podeu presentar una demanda de judici verbal sense necessitat d'utilitzar preceptivament els serveis d'advocat i procurador.