Tabac de cargolar entre els més joves

Data: 25-10-2016 - Categoría: Salut

Moltes persones creuen que el tabac de cargolar és més natural i menys perjudicial, o que ajuda a controlar o reduir el consum.

Salut posa en marxa un programa educatiu per frenar el consum de tabac de cargolar, destinat a alumnes d’ESO que té com objectiu combatre les creences errònies que existeixen al voltant de les cigarretes fetes amb tabac de cargolar

Es tracta d’una unitat didàctica amb el títol "Fumar? Jo no m’hi embolico", dins del programa Classe sense Fum.

Tot i la tendència a la disminució en la prevalença del tabaquisme a la població de Catalunya, des de fa anys s’observa un creixement de l’ús de cigarretes fetes a mà entre les persones fumadores. Les darreres dades de l’ESCA indiquen que actualment fuma un 25,7 % de la població.

El programa està coordinat conjuntament per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, del Departament de Salut, i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Agència de Salut Pública de Barcelona.També participen com a entitats patrocinadores i col•laboradores la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, l’Associació Espanyola Contra el Càncer, la Fundació Bancària La Caixa, i el Futbol Club Barcelona.