S’activa un dispositiu que garantirà els drets dels passatgers el dies de vaga a l'aeroport de Barcelona - El Prat

Data: 20-07-2018 - Categoría: Socials


Totes les expectatives anuncien que tindrem un estiu calent a l’Aeroport de Barcelona – El Prat. El que podría portar al col•lapse d’un dels aeroports més transitats d’Europa. Tots tenim a la memòria les imatges darrerament ens ha deixat l’aeroport del Prat amb les interminables cues de viatgers, el terra ple d’escombraries i les protestes del personal de seguretat, etc.

En principi s’han convocat vagues pels últims dies de juliol i els primers d’agost per la qual cosa l’Agència Catalana del Consum ha preparat un dispositiu que garanteixi els drets dels passatgers que pugin sortir afectats.

Es desplaçaran treballadors de l’Agència que informaran als usuaris en relació als dubtes que es panteixin i facilitaran informació dels seus dret com a passatgers. També està previst incloure missatges als panells informatius que recordaran als usuaris altres vies informatives complementàries com el web de l’ACC, l’aplicació mòbil de l’Agència i el telèfon 012.

En el cas de Ryan Air està prevista la cancel•lació (o ajornament) de fins a 400 vols cap a o des d’Espanya d’un total de 600 que afectaran uns 100.000 passatgers en els dos dies d’aturada previstos.

La companyia assegura que notificarà les cancel•lacions amb anterioritat a tots els afectats, amb l’opció de reemborsar el bitllet o ser recol•locat en un altre vol pocs dies després.

La planificació d’aquest recursos inclou la instal•lació de punts informatius en les terminals que ho necessitin: els dies de la vaga de Ryan Air (25 i 26 de juliol) s’ubicarà un estand a la terminal 2 on opera la companyia irlandesa.

Per donar resposta a les altres convocatòries (aturada d’Iberia i del personal de terra) es preveu tenir també presencia a la terminal 1. També des de l’Agència s’ha demanat a Ryan Air i Iberia saber quines mesures s’adoptaran per pal•liar al màxim l’impacte de les vagues. A la vaga d’Iberia s’hi han sumat uns 2.000 treballadors del servei de facturació, embarcament i desembarcament i càrrega i descàrrega d’equipatges

Des de la CUS – Associació de Consumidors es dona el màxim suport a les accions de l’ACC i s’ofereix als ciutadans la possibilitat de contactar amb l’associació per tal de rebre informació i ajuda en cas d’interposar una reclamació per danys o perjudicis.