Setmana mundial del GLAUCOMA 2016

Data: 08-03-2016 - Categoría: Salut

El 12 de març celebrem el DIA MUNDIAL DEL GLAUCOMA, amb això volem concienciar sobre la gravetat d'aquesta patologia culpable de la primera causa de ceguesa irreversible a nivell mundial.

És una malaltia que danya permanent i irreversiblement el nervi òptic i en la major part dels casos es deu a una elevada pressió ocular.

El glaucoma es defineix com una malaltia del nervi òptic irreversible que pot ser degut a diverses causes i el factor de risc més important és la pressió intraocular elevada (PIO). La importància d'aquesta malaltia es posa de manifest en què representa la segona causa de ceguesa en els països desenvolupats.

Pressió intraocular (PIO): La pressió normal de l'ull és de 10 a 21 mmHg. Varia al llarg del dia, a causa de ritmes hormonals.

Els afectats de glaucoma no solen tenir símptomes fins a entrar en fases avançades.

Per això són fonamentals les visites periòdiques a l'oftalmòleg, més encara, quan hi ha factors que hi predisposen: edat major de 40 anys, antecedents familiars, miopia, diabetis, hipertensió arterial o malalties cardiovasculars, entre d'altres.

Controla la teva presió ocular.