Setmana Mundial de la Conscienciació sobre l’Ús dels Antibiòtics

Data: 16-11-2016 - Categoría: Salut

Del 14 al 18 de novembre se celebra la Setmana Mundial de la Conscienciació sobre l’Ús dels Antibiòtics, que promou l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Aquesta iniciativa pretén frenar el desenvolupament de les resistències als antibiòtics, perquè  el seu  l’ús indiscriminat fa que se’n redueixi l’efectivitat.  

El Servei d’Atenció Primària Anoia s’ha volgut unir a aquesta estratègia de l’OMS i contribuir a l’eficàcia dels antibiòtics en l’àmbit comarcal. S’han engegat múltiples accions, en tots els àmbits assistencials, per tal de conscienciar els professionals i la població. Per això, es fan sessions formatives adreçades als professionals dels diversos equips d’atenció primària (Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, Piera, Santa Coloma de Queralt, Capellades, Calaf, Igualada i Anoia Rural) i es coordinen iniciatives amb les oficines de farmàcia de la comarca.

Aquest divendres, dia 18 de novembre, a les 6 de la tarda, a l’Espai Cívic Centre hi haurà una sessió a càrrec de Francesc Xavier Cantero, director de l’EAP Igualada Urbà, en què s’explicarà el motiu d’aquest lema: “En l’ús d’antibiòtics, menys és més”. 

Font: ICS