Salut retalla els reforços d'estiuals ambulatoris per falta de pressupost

Data: 01-06-2024 - Categoría: Salut


La CUS – Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat. Salut + Consum + Alimentació / ACPB hem conegut amb sorpresa la decisió de Salut de retallar els reforços d’estiu als ambulatoris, el motiu comunicat és falta de pressupost, un pressupost amb el que havien comptat abans d’aprovar-se els pressupostos del 2024.

Aquesta decisió no pot més que causar més problemes al sistema sanitari i encara més al pal de paller que és la Assistència Primària. A tot això cal afegir que com cada estiu els grans hospitals i no tant grans tanquen plantes i UCIS.

Amb aquesta decisió patiran els professionals, tant siguin metges, infermeres o personar sanitari i/o administratius però no perdem de vista que qui més patirà les conseqüències seran els usuaris i pacients del sistema públic de salut que es veurà col·lapsat i  augmentar les seves llistes d’espera endarrerint el temps per veure al seu metge de família.

Des de la CUS – Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat. Salut + Consum + Alimentació / ACPB, considerem inadmissibles decisions polítiques i econòmiques com aquesta que fan repercutir la inadequada gestió del sistema en la salut dels ciutadans/usuaris d’aquest país incidint negativament en la qualitat assistencial dels ciutadans enlloc de prioritzar-la.

Per tant, demanem que es repensin prendre aquestes mesures pel bé de la salut de les persones i es trobin altres alternatives que no perjudiquin als usuaris de la Sanitat pública del país.