Salut destinarà 100 M€ per millorar l'accessibilitat al sistema

Data: 08-02-2023 - Categoría: Salut


 
El Conseller ha afirmat que es tracta d’uns pressupostos de transformació i la major part dels recursos està destinada a la millora dels professionals tant del conveni SICAT com del conveni de l’ICS".

El titular de Salut ha avançat que es destina una partida extraordinària de 100 M€ al Pla de millora de l'accessibilitat, per millorar l'accés a l’atenció primària i també per disminuir les llistes d'espera a intervencions quirúrgiques, proves diagnòstiques i visites a consultes externes.

Algunes de les actuacions que s’implementaran seran la programació per motius en la citació en l’Atenció Primària (AP); la millora de l’accessibilitat telefònica a l’AP; la millora en la gestió de les incapacitats temporals (IT); el desplegament al 100% dels equips d’atenció primària (EAP) de la gestió infermera de la demanda i l’elaboració i desplegament d’un pla individual per als EAP que estan en els pitjors percentils d’accessibilitat.

Precisament l’atenció primària és un dels sis àmbits prioritaris de Salut, juntament amb la salut mental, els professionals, l’atenció integrada, social i sanitària; la salut pública, i la recerca i la innovació.