RETORN DE LES VACANCES

Data: 13-09-2016 - Categoría: Consum

Cada mes de setembre les famílies han de fer front al gran desemborsament que suposa la tornada al cole. La CUS vol recordar algunes idees per fer-ho més suportable:


• Conèixer bé les nostres despeses fixes (hipoteca o lloguer, assegurances, serveis bàsics) i de quants diners disposem per a altres despeses. Cal fer previsió dels possibles desemborsaments no mensuals, com la revisió del cotxe o el pagament d'impostos.

• Respecte a la despesa de la tornada al cole, recordi les quatre “R”: reduir la despesa, reutilitzar, reciclar i reparar tots els articles que es pugui. Cal revisar el material i els uniformes d'altres anys per si poden usar-se.

• Intentar reduir o eliminar despeses innecessàries o substituïbles. Per exemple, podem portar-nos de casa el cafè, l'esmorzar o el menjar, evitant fer despesa en bars o cafeteries.

• Revisar quins serveis tenim contractats i ajustar-los o donar-nos de baixa de les que no utilitzem. Sense adonar-nos podem estar pagant diverses assegurances similars i, repassant les ofertes de diverses companyies, podem trobar-nos amb tarifes de llum o mòbil que s'acomodin més al nostre ús i siguin més econòmiques.

Estalviar en el que utilitzem o comprem: en alimentació, aprofitar les ofertes i  marques blanques, seguir pautes d'eficiència (apagant llums i tancant aixetes quan no siguin necessaris, evitant el stand by dels aparells electrònics, controlant la climatització…) per tal de rebaixar les nostres factures en aigua, llum i gas.

• I, sobretot, cal evitar el sobreendeutament, usant amb prudència les targetes de crèdit o revolving (aquelles que permeten pagar una quota fixa al mes), ja que moltes vegades no som conscients de la despesa que acumulem i es trasllada el problema a mesos posteriors. En aquest sentit, s'està veient també un augment de la publicitat d'empreses de crèdits ràpids, que permeten obtenir petites quantitats de diners de forma molt senzilla i ràpida. No obstant això, és millor tractar d'evitar aquests productes financers, ja que impliquen el pagament d'elevadíssims interessos.