Retiren dels supermercats una marca de truites de patata envasades per diversos casos de botulisme

Data: 20-07-2023 - Categoría: AlimentacióAlmenys en tres dels casos confirmats i en un dels probables, l'empresa que elabora les truites és la mateixa. Fins avui no s'ha pogut establir una evidència, ni en els productes ni en els processos, que relacionin causa efecte. Tot i això, es continuen les investigacions amb la col·laboració de l'empresa de producció.

S'estan fent investigacions en relació amb la possibilitat que hi hagi algun producte al mercat que no sigui segur o si hi ha desviacions en els processos de producció, distribució, emmagatzematge o transport que justifiquin l'existència d'aquest risc.
Es té coneixement públic que AHORRAMAS, aplicant el principi de precaució i davant la manca de certeses, ha decidit retirar de la venda els productes als quals han apuntat les enquestes epidemiològiques, tot esperant que les investigacions avancin.

En qualsevol cas, volem recordar als consumidors la importància, sobretot en aquesta època de l'any per la calor, de conservar els productes alimentaris a les temperatures de conservació indicades a l'etiquetatge i seguir les instruccions d'ús indicades pels fabricants, ja que garanteixen seguretat dels productes per als quals s'estableix una data de caducitat.

El cas de les truites de patata envasades és especialment important, ja que es pot tenir la falsa sensació que són com les conserves, que tenen estabilitat tèrmica, i mantenir-les sense refrigeració a la temperatura ambient actual pot derivar en problemes de salut després del consum.

L'empresa Grup Empresarial sol·licita a tots aquells que hagin adquirit un d'aquests productes (Palaus, Xef Select, Auchan, Eroski, Unide, Consum, DIA, Essencials, Condis, El Corte Ingles, Carrefour, Alipende, Grup IFA, Rikissimo, Netto, Salling, Intermarx, Naysa, Gestus i T'agrada que ho van adquirir on serà reemborsat el seu import.