Reflexions sobre les persones grans confinades a casa

Data: 06-04-2020 - Categoría: Socials


 
Las persones grans que estan confinades a casa no han tingut l’oportunitat d’aprendre ni de rebre instruccions, tanmateix com nosaltres, de com afrontar el confinament i aquest col·lectiu pot ser capaç d’afrontar aquesta situació de manera positiva malgrat que estiguin considerants un col·lectiu de risc.

Aquestes persones de més edat poden tenir una capacitat de recursos i de resiliència que no imaginem així que cal no menystenir-les a més d’ajudar-les a obtenir mes avantatges mitjançant  les tecnologies al nostre abast i, evidentment, la imaginació.

Hem de tenir clar que estem vivint una situació excepcional i aquest missatge l’hem de transmetre en el sentit de que acabarà en un moment determinat encara que no sabem si serà molt aviat o no. El que es important es no caure en dramatismes i compartir un missatge en positiu.

Les rutines son un factor important per les persones grans. Per tant podem estructurar varies possibilitats de rutines adaptades a les característiques físiques i edat de les persones tant en l’àmbit d’activitat física com de caràcter cognitiu i aprofitar el moment per animar-les a interactuar amb altres persones a través de vídeo-conferències o parlant pel balcó amb altres veïns.

També es bàsic mantenir una actitud i un pensaments positiu. No es gens útil  pensar reiteradament en tot el que està passant i deixar-nos influir per les noticies que constantment ens arriben del mitjans de comunicació o que llegim als diaris. Aquest excés informatiu ens pot generar sensació d’angoixa.

Si coneixem a persones que viuen soles i son persones de risc ens hem de preocupar per la seva salut i assegurar-nos de que tenen cobertes les seves mínimes necessitats. Poden ser persones amb una mobilitat reduïda o malaltia invalidant i que depenen de l’ajuda externa per mantenir una mínima qualitat de vida que, en situacions com aquesta, encara son més vulnerables.