Rècord històric de donació d'òrgans al 2016 a Catalunya

Data: 11-01-2017 - Categoría: Salut

Gràcies a la generositat dels donants i de les seves famílies, Catalunya se situa com un referent internacional en l’àmbit dels trasplantaments i les donacions d’òrgans. 

La Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT), confirme que el 2016 s’ha arribat al rècord històric en donació d’òrgans de cadàver, amb 315 donants vàlids. Això suposa un increment del 23% i una taxa de gairebé 42 donants per milió d’habitants. La suma de donants vius i de donants morts s’aproxima al mig miler, arribant concretament als 460.  Pel que fa als consentiments de donació per part de familiars, la xifra es manté estable respecte l’any anterior. 

S’han dut a terme un total de 1.015 operacions -un 6,28% més que al 2015-, fet que fa de Catalunya líder a l’Estat espanyol i, en taxes de trasplantament per milió d’habitants, una de les més altes del món –amb 135 per milió-. Per centre, l’Hospital Vall d’Hebron lidera el nombre de trasplantaments -amb 271-, seguit de prop per l’Hospital Clínic i, en tercer lloc, pel de Bellvitge.

També, des de la CUS, en nom de tots els usuaris de la sanitat,  volem expressar el nostre més sincer agraïment a tots els donants i famíliars; aixì com volem reconèixer la tasca dels professionals i hospitals catalans per la seva contribucïó decisiva en l’assoliment d’aquestes xifres històriques a Catalunya.

Font: Departament de Salut