QUAN NO PUGUIS ANAR A UNA VISITA MÉDICA PROGRAMADA, AVISA!

Data: 21-06-2017 - Categoría: Salut

Es molt important que el usuaris dels centres mèdics siguin conscient de que quan han programat una visita i no es presenta, una vacant es desaprofitada per un altre. Segon el comunicat de premsa del Departament de Salud, això ha passat en el 13% de les visites programades durant el any 2016.

Per que el usuaris es facin una idea, aquest any el nombre de visites programades d’odontologia a les que el pacient no es va presentar, es va elevar fins al 20%. D’acord amb al mateix comunicat “les visites programades per ser atesos en consultes d’infermeria són les següents que registren més absències”.


A partir de ara, com mesura per intentar evitar això, des dels equips d’atenció primària de Sant Celoni i l’Alt Mogent s’enviaran un SMS recordant el dia i l’hora de visita. En el cas de que el usuari no es presenti se li enviarà un missatge de conscienciació, perquè així la pròxima vegada que tingui una visita programada, i en cas de no poder assistir, s’avisi amb antelació, a fi de que aquesta hora l’aprofiten altres usuaris.

Les diferents vies per anul•lar una cita programada son:

• Trucant al telèfon 93 326 89 01, de 8 a 22 hores, els dies feiners
• Enviant correu electrònic a l’adreça del centre
• Accedint a la web de l’Institut Català de la Salut, www.gencat.cat/ics
• Mitjançant l’aplicació Cat@salut.LaMevaSalut