Prou agressions a metges i sanitaris...!!

Data: 26-11-2020 - Categoría: Salut


L'Organització Mèdica Col·legial (OMC) porta anys alertant de l'increment d'atacs a professionals de la sanitat. Fa dos anys van ser 490 els episodis violents registrats contra sanitaris, un 59% més que l'any anterior.

El Sindicat Mèdic Català (Simecat) va advertir al setembre que la pressió agressiva contra facultatius per la pandèmia s'estava traslladat a l'atenció primària.

Agressions físiques, insults i amenaces formen part de la violència contra els professionals de la salut, una xacra d'indubtable repercussió social que afecta l'activitat sanitària, a la relació de confiança entre el sanitari i el pacient, a la salut del personal agredit j a la qualitat assistencial que reben els propis pacients. Es tracta d'un problema de violència en si mateix contra el que cal tenir "tolerància zero".

Des de la CUS - Salut + Consum + Alimentació, arran de la agressió que van patir diversos metges i sanitaris en el servei de urgències de l'Hospital Clínic de Barcelona, condemnem enèrgicament aquestes actuacions inadmissibles per part d'aquests individus que perjudiquen de manera greu la normalitat assistencial i recorda que aquestes agressions estan tipificades com a delicte d'atemptat contra una autoritat pública.

Esperem que la cultura cívica i sanitària de la població vagi creixent i que les autoritats competents prenguin les mesures necessàries per protegir els professionals i, en definitiva a el conjunt de sistema sanitari, un servei públic que cal preservar i utilitzar de forma responsable, respectant els drets i assumint els deures que això comporta.