Mesures preventives desprès de la vacuna de la Covid 19

Data: 18-03-2021 - Categoría: Salut


Des de la CUS – Salut + Consum + Alimentació volem recordar que si ja ens hem vacunat hem de continuar amb les mateixes mesures preventives que preníem fins ara. Es a dir, mascareta, distància de seguretat, rentat constant de mans i ventilació. Fins a nou avís i amb l’objectiu de crear immunitat de grup, les persones vacunades estan obligades com la resta a respectar i continuar amb les mesures preventives per fer front al virus.

Si en la convivència diària familiar uns quants estan vacunats i d’altres encara no, hem de continuar mantenint les precaucions tots plegats, estiguem o no vacunats. La vacuna no pot transmetre la malaltia i no suposa cap perill per als convivents amb una persona vacunada, més aviat tot el contrari. A més a més, cal continuar mantenint la bombolla d’unitat de convivència i no barrejar-se amb altres persones de fora d’aquesta bombolla (en la mesura que sigui possible).

Les persones que estiguin vacunades no han de relaxar les mesures quan estiguin en societat. Encara que la vacuna doni protecció a les persones vacunades, mentre perduri la pandèmia cal mantenir les mesures bàsiques de prevenció per fer front a la Covid 19. Les mesures no s’han de relaxar pel bé comú i per cuidar i tenir cura de les persones que ens envolten.

La vacuna ha demostrat que protegeix contra la malaltia simptomàtica confirmada per PCR i, per tant, evita la infecció i, en conseqüència, disminueix la possibilitat de contagi a les persones de l’entorn de les que estan vacunades. De tota manera, no s’ha demostrat que eviti la possibilitat que les persones vacunades, encara que no estiguin malaltes, portin el virus al nas i la gola. Això pot suposar un risc de contagi, encara que molt més petit que si es tingués la malaltia.

Si ja estem vacunats hem d’anar pel carrer amb la mascareta posada ja que les mesures de contenció de la COVID-19 continuen vigents per a tota la població. Les mesures no s’han de relaxar pel bé comú i per cuidar i tenir cura de les persones que ens envolten.