L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona commemora el Dia del Donant

Data: 01-06-2016 - Categoría: Salut

Amb motiu del Dia del Donant, demà dimecres 1 de juny, l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona posarà a l’abast dels ciutadans una taula informativa en el vestíbul principal sobre què cal fer per ser donant i en què consisteix el procés de donació i trasplantament d’òrgans, amb la participació de pacients que expliquen la seva experiència i de la Dra. Maria Bodí, coordinadora de trasplantaments de l’Hospital Joan XXIII i de les Regions Sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La Dra. Bodí estarà acompanyada per l’equip de trasplantaments de l’Hospital Joan XXIII i per l’Associació de Trasplantats Hepàtics de Catalunya.

Els principis generals en matèria de trasplantaments estan representats en la finalitat terapèutica, la confidencialitat, la gratuïtat i la voluntarietat, però en el procés de donació i extracció d’òrgans d’un difunt en un centre autoritzat, la persona a qui correspon donar la conformitat és la que acaba tenint la clau de l’èxit de la donació. Per aquest motiu és imprescindible agrair la col•laboració de les famílies.


CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE: Celebració del Dia del Donant d’Òrgans i Teixits.
DIA:
Dimecres, 1 de juny del 2015.
HORA:
10:00 h. a 14:00 h.
LLOC: Vestíbul de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona.

Atenció als mitjans De 10:00 a 12:30 hores, la Dra. Maria Bodí i alguns pacients trasplantats atendran als mitjans de comunicació.

Font: ICS