Les llistes d’espera en la sanitat pública creixen

Data: 23-07-2019 - Categoría: Salut

Els catalans som els que més temps hem d’esperar per ser operats, per fer proves diagnòstiques i per accedir a l’especialista, aquestes dades són les que ha publicat el Ministerio de Sanidad y Consumo.

El que representa pels malalts més patiment, baixes laborals i consum de medicaments. El Servei Català de la Salut ha facilitat dades en les que reconeix un augment de les llistes d’espera però que les relaciona amb l’augment de la demanda. D’altra banda els professionals no estan contents, es queixen que falten metges i infermeres, que els sous no es recuperen i que la càrrega assistencial s’incrementa.


En resum malgrat que s’estigui treballant pel Decret per reduir les llistes d’espera, la realitat es que encara no està disponible. De mentre, insistim, els pacients són qui més pateixen, a no nomès a nivell físic i emocional i social. Així doncs, hem de tornar a insistir prop del Departament de Salut més rapidesa en el desenvolupament del Decret, més recursos per reduir les “criticades” llistes d’espera. Nosaltres continuarem treballant perquè així sigui.

#CUS_Usuaris