Les aplicacions de missatgeria i xarxes socials són les que causen més estrès entre els usuaris

Data: 08-10-2018 - Categoría: Socials



D'un temps ençà amb l'eclosió de les xarxes socials a les nostres vides i la utilització cada vegada més massiva de les aplicacions de missatgeria els percentatges d'afectació emocional als usuaris van creixent per moments. És una pràctica freqüent contestar el 75% dels missatges rebuts de forma immediata.

L'observatori dels centres Nascia sobre tecnologia i estrès ha elaborat una llista amb les aplicacions potencialment més estressants entre els usuaris de dispositius mòbils, i, en aquest sentit, les aplicacions de missatgeria estan considerades les que més estrès provoquen, seguides de les xarxes socials i del correu electrònic.

Per sobre d'altres, aquestes aplicacions són capaços de generar un estrès acumulatiu entre els usuaris de dispositius mòbils fins al punt que alteren els horaris de son, hàbits saludables i costums quotidians segons l'estudi de Nascia, que està basat en les experiències dels pacients.

Les aplicacions de missatgeria instantània són les que lideren aquesta llista ja que actualment els usuaris contesten al 75% dels missatges que reben en el mateix instant de rebre'ls.

Segons assegura Nascia, els usuaris enquestats consideren que no contestar el missatge rebut suposa ignorar a l'altra persona i es fa necessari respondre per una qüestió d'educació tot i que aquesta acció és auto imposada pels propis usuaris considerant que no hi ha cap impediment per respondre al missatge en un termini de temps indeterminat després de la recepció.

Altres de les aplicacions que figuren en lloc destacat en aquest rànquing són les xarxes socials. La freqüència amb que publiquen els espanyols en les diferents xarxes socials és d’almenys dues vegades al dia. Unes xarxes socials que a més estan dissenyades per potenciar la interacció entre els usuaris. Hi pel que sembla existeix una necessitat implícita tant per estar informat com per explicar als lectors el que s'ha fet o el que s'està fent i buscar l'aprovació o la resposta dels altres.

Després de la missatgeria i xarxes socials se situa el correu electrònic. Revisar els nous correus rebuts o consultar els antics és una tasca que els ciutadans realitzen, segons l'estudi, almenys dues vegades al dia. Aquests fenomen s'atribueix tant a necessitats laborals o personals, al marge de la pròpia curiositat.

La investigació de Nascia conclou fent referència a la relació entre l'estrès i l'absència d'interacció, destacant que un 55% de la població té la necessitat diària de connectar-se i es pot identificar com addicta. L'estudi vaticina que en el termini de deu anys els casos per estrès tecnològic triplicaran els existents actualment.