L'Agència Catalana del Consum i el Col•legi de Publicitaris estudien la incidència de la nova publicitat en el consumidor

Data: 02-04-2019 - Categoría: Consum

El conveni permetrà vetllar pels drets dels consumidors i fomentar la rellevància de la comunicació publicitària en l'economia catalana.

El Col•legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya y la Agència Catalana del Consum han signat un conveni de col•laboració que estableix un marc de cooperació mútua que permet el seguiment del sector de la publicitat i el màrqueting i fomentar el coneixement i comprensió de les tècniques de la comunicació publicitària i la influència que té el consumidor.Les dues entitats cooperaran en l'emissió de dictàmens i estudis sobre aspectes comunicacionals. A més, el conveni comporta l'organització conjunta d'activitats de divulgació i formació relacionades amb la professió publicitària per promoure o realitzar anàlisis i estudis sobre el compliment de la normativa legal i deontològica en matèria de publicitat, en un context de defensa i protecció de les persones , com a consumidores i usuàries.

Així, l'Agència Catalana del Consum tindrà a la seva disposició el Col•legi per sol•licitar opinió sobre missatges publicitaris o campanyes i adequar les normes i principis. Per la seva banda, el Col•legi podrà comunicar o denunciar davant l'Agència qualsevol conducta il•lícita que conegui en matèria de consum, relacionada amb l'activitat.

"Un dels objectius de l'Agència és mantenir els consumidors degudament informats i això passa per perseguir la publicitat enganyosa. En aquest sentit el conveni preveu el suport del Col ?? legi d'Publicitaris per a realitzar les accions que ens ajudin a garantir els drets dels consumidors ", afegeix la directora de l'Agència Catalana del Consum, Elisabeth Abad.

Per a Rosa Romà, degana del Col•legi, aquest conveni "permet fer un correcte ús de la comunicació publicitària en defensa del consumidor i posa en relleu la transformació del sector"