La prevenció, arma fonamental contra el coronavirus

Data: 01-09-2020 - Categoría: Salut


Des de la CUS - Salut + Consum + Alimentació volem recordar uns consells bàsics però fonamentals perquè entre tots aconseguim controlar i reduir l'expansió de la pandèmia del coronavirus i evitar les conseqüències negatives que la proliferació de brots poden provocar tant en la sanitat pública com en diversos àmbits a nivell social i humà.

En principi, si una persona té algun d'aquests símptomes ha d'evitar la possible transmissió de virus romanent a casa i contactant amb el centre de salut:

  • Tos seca persistent
  • Temperatura per sobre dels 37 graus
  • Sensació de falta d'aire
  • Mal de coll
  • Dolor o pressió al pit
  • Mal de cap
  • Pèrdua del sentit de l'olfacte o del gust

Mesures de prevenció

La mascareta és un element obligatori i hem de seguir les pautes indicades per les autoritats sanitàries.

Hem de rentar-nos les mans sempre que toquem objectes o superfícies exposades a manipulacions de diverses persones.

Mantenir per defecte la distància mínima de seguretat recomanada d'entre 1,5 a 2 metres

Evitar els contactes de proximitat i relacions exposades amb aquelles persones o grups de persones amb les que no es convisqui habitualment.

Evitar acudir on es produeixin aglomeracions de persones ja que és un focus potencial de transmissió de virus.

Rentar-se les mans sempre que s'hagi mantingut contacte amb superfícies comuns. Com poms, interruptors, diners, baranes, botons d'ascensor ...)

Un cop a casa hem de netejar tot objecte que pugui ser susceptible d'estar contaminat com compres, claus, monedes, mòbil, ulleres, roba ...)

En cas d'estar dins d'un grup de risc com embarassades, hipertensió arterial, diabetis, malalties cardiovasculars, malalties pulmonars cròniques, càncer, immunodeficiències, etc., hem d'extremar les precaucions en tots els sentits.

Si som capaços de mantenir aquests hàbits higiènics saludables estarem contribuint a evitar la propagació de el contagi del coronavirus i al temps, protegint la nostra salut i la de les nostres famílies.