La importáncia d'una bona hidratació per a les persones grans

Data: 08-08-2018 - Categoría: Alimentació
 
Quan les persones es van fent grans, sobretot a partir dels vuitanta anys, tenen més facilitat per deshidratar-se i per això es una bona mesura tenir sempre aigua a prop.

Si la orina es de color mes fosc  i noteu la boca més seca i restrenyiment això vol dir que necessiteu beure més aigua.

Recordeu que no cal esperar a tenir set per beure aigua. Es recomana beure sovint al llarg de tot el dia.

L’aigua no és l’únic element que ens permet hidratar-nos també podem utilitzar infusions, sopes i sucs de fuita naturals i evitar sempre les begudes alcohòliques per hidratar-nos.

En cas de sortir a caminar o passejar no fer-ho a les hores de màxima temperatura i protegiu-vos del sol amb una gorra o barret i amb roba adequada. Cal anar per l’ombra i dur a sobre una ampolla d’aigua.

Si es fa exercici físic s’ha de beure abans, durant i després de l’activitat desenvolupada.

Si s’està prenent medicaments prescrits pel metge, alhora d’ingerir-los acompanyar-los d’un got d’aigua.

En cas de tenir dificultat per empassar, procureu ingerir aliments amb textures suaus i que es tolerin bé com ara fruites toves o iogurts. També es poden utilitzar productes per espesseir l’aigua.

Si es pateix incontinència en cap cas ha de ser una raó per evitar beure. Limiteu el consum d’alcohol, el cafè, el te i les begudes amb cola. La ingesta de líquids a partir del vespre s’ha d’anar reduint. Si feu un recorregut fora de casa penseu a localitzar el lavabos que es puguin trobar en llocs propers.

Si es trobeu en una situació imprevista o teniu algun dubte es recomana que feu una consulta al vostre personal sanitari.