La IA i el metavers, protagonistes de la jornada del Dia Internacional de les Persones Consumidores de l'OMIC i la JACB.

Data: 12-03-2024 - Categoría: Alimentació


La IA i el metavers, protagonistes de la jornada del Dia Internacional de les Persones Consumidores de l'OMIC i la JACB.

El dilluns, 11 de març, els serveis públics de consum de l'Ajuntament de Barcelona van organitzar la taula rodona 'Els drets de les persones consumidores, intel·ligència artificial i metavers'.

Alguns dels temes que s’han abordat son:
  • L’impacte que pot tenir la intel·ligència artificial i el metavers en les nostres relacions de consum, en les nostres compres de béns o en la contractació de serveis.
  • Quin paper jugarà el metavers en els processos de mediació de consum.
  • L’atenció i l’assessorament digital i virtual a les persones consumidores.
Així, la sessió ha servit per tractar els canvis que ja estan provocant la intel·ligència artificial i el metavers en les relacions de consum: s’hi analitzarà l’impacte que tindran aquestes tecnologies; s’hi exposaran les principals aplicacions que tindrà en el camp del consum i s’hi assenyalaran els aspectes positius i els riscos d’aquestes noves tecnologies.

La taula rodona, ha estat moderada per per l’OMIC de Barcelona, amb la participació de membres de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) i de l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (AICEC – ADICAE).

Les persones ponents han estat:
  • Sílvia Pardo Prado, advocada membre de l’ICAB i mediadora en consum.
  • Isabel Pons Laplana, tècnica en Serveis al Consumidor de l’AICEC-ADICAE.

En aquest nou món, el consumidor hi serà molt present, però també hi estarà força perdut. És en aquests contextos encara sense legislació en els quals la mediació pot convertir-se en una eina favorable per a la bona entesa entre consumidors i empreses.

Des de la CUS – Salut + Consum + Alimentació recolzem la informació i divulgació de la intel·ligència artificial i metavers i com afecta el seu desenvolupament a les persones consumidores.

#CUS_Usuaris
www.cus-usuaris.org