La CUS - Salut, Consum i Alimentació per una Alimentació saludable

Data: 16-10-2019 - Categoría: Alimentació

La CUS - Salut, Consum i Alimentació és una associació de consumidors especialment sensibilitzada per l'alimentació i, en concret, per una alimentació saludable.

L'alimentació saludable ens ajuda a la protecció de la salut i a la prevenció de malalties. Està demostrat que una alimentació deficient o inadequada estan relacionades amb una sèrie de patologies cròniques de gran risc com les malalties cardiovasculars, obesitat, diabetis, càncer, etc.

Una alimentació saludable facilita un correcte funcionament del nostre organisme i permet cobrir les nostres necessitats fisiològiques bàsiques i, a més, és un factor sensible per reduir la possibilitat de patir malalties a curt i llarg termini. No estem parlant d'una relació directa de causa-efecte, però la seva contribució negativa per potenciar l'augment del risc d'aparició i desenvolupament de certes malalties es evident.


Per aquesta raó en el Dia Mundial de l'Alimentació fem una crida a tots els nivells per adquirir hàbits d'alimentació saludable en benefici de la nostra salut i qualitat de vida.

Dia Mundial de la Alimentació

La finalitat del Dia Mundial de l'Alimentació, proclamat en 1979 per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), és augmentar els esdeveniments de la població sobre el problema alimentari mundial i enfortir la solidaritat en la lluita contra el fam, la desnutrició i la pobresa. El Dia coincideix amb la data de fundació de la FAO a 1945. El 1980, l'Assemblea General de l'ONU va donar suport a la celebració del Dia per considerar que "l'alimentació és un requisit per a la supervivència i el benestar de la humanitat i una necessitat humana fonamental ".

Missatge del Secretari General amb motiu del Dia Mundial de l'Alimentació

El Dia Mundial de l'Alimentació és una crida mundial a favor de la Fam Zero, d'un món en el qual hi hagi aliments nutritius i assequibles per a tothom a tot arreu
No obstant això, a data d'avui, més de 820 milions de persones no tenen suficient per menjar.

I l'emergència climàtica és una amenaça cada vegada més greu a la seguretat alimentària.

Mentrestant, 2.000 milions d'homes, dones i nens pateixen sobrepès o obesitat.
L'alimentació poc saludable comporta un enorme risc de malaltia i mort.

És inacceptable que la fam estigui augmentant en un moment en què el món malgasta més de 1.000 milions de tones d'aliments cada any.

És hora de canviar la forma en què produïm i consumim, el que inclou reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

La transformació dels sistemes alimentaris és crucial per assolir tots els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Per això, espero convocar una Cimera sobre els Sistemes Alimentaris el 2021 en el marc del Decenni d'Acció per complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible
Com a família humana, tenim l'obligació d'aconseguir que no hi hagi fam al món.