La CUS - Salut, Consum i Alimentació dona suport al Dia Mundial del Medi Ambient.

Data: 05-06-2020 - Categoría: Medi Ambient


El Dia Mundial del Medi Ambient és la data més important en el calendari oficial de les Nacions Unides per fomentar l'acció ambiental. Des de 1974, el 5 de juny s'ha convertit en una plataforma global d'abast públic que reuneix a governs, empreses, celebritats i ciutadans al voltant d'un assumpte ambiental urgent com es la biodiversitat.

El 2020 el tema és la biodiversitat -motiu de preocupació tant urgent com existencial-. Esdeveniments recents, com els incendis forestals sense precedents al Brasil, Califòrnia i Austràlia, la invasió de llagostes a la Banya d'Àfrica i ara la pandèmia de COVID-19, demostren la relació inextricable entre els humans i les xarxes de la vida en què vivim. La natura ens està enviant un missatge.

El Dia Mundial de l'Medi Ambient és, sobretot, una plataforma mundial per inspirar un canvi positiu, i es basa en el precepte que un canvi global requereix d'una comunitat global. El Dia impulsa a les persones a pensar en la forma en la que consumeixen; a les empreses, a desenvolupar models més ecològics; als agricultors i fabricants, a produir de forma més sostenible; als governs, a salvaguardar els espais silvestres; als educadors, a inspirar als estudiants a viure en harmonia amb la Terra; i als joves, a què es converteixin en audaços guardians d'un futur verd. Requereix de tots nosaltres.