La CUS - Salut, Consum i Alimentació demana més visibilitat social per les persones afectades en el Dia Mundial del Parkinson

Data: 11-04-2020 - Categoría: Salut


El Parkinson és una malaltia neurodegenerativa, crònica i invalidant, que afecta 160.000 persones a Espanya i més de 7 milions de persones a tot el món.

El tremolor és un dels símptomes motors d'aquesta malaltia, i també el més conegut. No obstant això, hi ha altres símptomes que en moltes ocasions són més invalidants, com són els símptomes no motors. Entre aquests destaquen els problemes de la son, la depressió, els trastorns de control d'impulsos, o els problemes cognitius. En menys de 20 anys la malaltia passarà de 7 milions 12 milions de persones afectades

Les investigacions apunten que les malalties neurològiques són actualment les principals causes de discapacitat, i entre aquestes, el Parkinson és la malaltia amb major índex de creixement.

La incidència de la malaltia augmenta amb l'edat, i la població mundial està envellint. A més, els nostres hàbits de consum, o l'augment de la longevitat també influeixen en aquest creixement. Ens enfrontem a un futur complicat. Segons els últims estudis, en 2040 el Parkinson superarà els 12 milions de persones afectades al món.

Les persones amb Parkinson requereixen d'un abordatge terapèutic multidisciplinari que aglutini el tractament farmacològic, les teràpies rehabilitadores i el tractament quirúrgic. És en les associacions de Parkinson on les persones afectades poden accedir a una atenció sociosanitària integral.

Des de la CUS - Salut, Consum i Alimentació donem suport a totes les persones i famílies que viuen aquest problema de salut i demanem que se'ls doni més visibilitat social.