La CUS - Salut + Consum + Alimentació s'afegeix al Dia Internacional Lliure de Bosses de Plàstic

Data: 03-07-2020 - Categoría: Medi Ambient


La CUS – Salut + Consum + Alimentació s’afegeix al Dia Internacional Lliure de Bosses de Plàstic promogut per la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable. Aquesta acció compta amb el suport d'ajuntaments, administracions, entitats i empreses d'arreu de Catalunya.

Aquesta reivindicació traspassa les fronteres del nostre país i s’estén arreu del món. Aquesta acció vol ajudar a la conscienciació de la societat per tal de ser conscients de la necessitat de reduir l’ús habitual de bosses de plàstic i modificar els nostres hàbits de consum. L'objectiu principal es incentivar l'hàbit de guardar tot el que comprem al mercat o al supermercat al carro de la compra, al cistell o en capses de cartró o de plàstic reutilitzables o en bosses reutilitzables o compostables.

En un dia com avui, hem de reflectir algunes dades positives com que l’any 2009 es va copsar una reducció del 30% del consum d’aquests tipus d’envasos en relació al 2007. Al nostre país en van consumir 1.698 milions de bosses de plàstic, que suposa que cada català va utilitzar al llarg de l’any 227 bosses de plàstic.

També hem de dir que el sector de la distribució i el comerç ja està en fase d’aplicació de diferents mesures per assolir millors objectius amb campanyes de sensibilització i orientació, sense deixar de banda altres mesures pràctiques com l'habilitació d'espais adequats per fomentar l'ús del carro de la compra, la incorporació de bosses reutilitzables, compostables o capses de cartró o de plàstic reutilitzables