La CUS - Salut + Consum + Alimentació recolza el 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple' 2020 amb propostes en línia i presencials

Data: 11-07-2020 - Categoría: Salut
Amb el lema 'Mulla't perquè soni millor' la Fundació Esclerosi Múltiple vol comparar els símptomes de l'esclerosi múltiple amb el so d'una cançó sense ritme i cacofònica.

Aquest any el 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple' serà extraordinari a causa de la covid 19, combinarà una part molt important on-line, amb algunes piscines que faran un 'Mulla't' presencial, sempre garantint les mesures de seguretat i higiene.

'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple' on-line

La campanya online té la música com a protagonista amb el grup Gertrudis. El conjunt català interpreta una cançó que sona de manera cacofònica i sense cap harmonia. La il·luminació i els recursos visuals ajuden a reforçar aquesta idea de distorsió en el que és "la pitjor cançó de l'estiu". La cançó es compara amb el que suposa conviure amb els símptomes de l'esclerosi múltiple i conclou amb la frase: Mulla't per l'esclerosi múltiple i feu que, amb les teves donacions, aquesta cançó i la vida de moltes persones soni cada vegada millor. L'etiqueta de la campanya és #MullatPerqueSoniMillor.

A mesura que s'aconsegueixin donatius, la cançó sonarà millor fins arribar a el punt culminant, el 12 de juliol, dia de l' 'Mulla't', quan la peça sonarà a la perfecció. Es pot sentir l'evolució de la canço al canal de Youtube de la Fundació Esclerosi Múltiple.

L’esclerosi múltiple (EM) és una malaltia crònica i de moment sense cura del sistema nerviós central.

L’esclerosi múltiple és una de les malalties neurològiques més comuns entre les persones joves d’entre 20 i 40 anys i la segona causa de discapacitat en els països desenvolupats.

L’esclerosi múltiple també és coneguda com la malaltia de les 1.000 cares i es presenta en diferents símptomes en cada persona. El fet de tenir una diversitat tan gran de síptomes, dificulta el diagnòstic que es fa a través de diverses proves mèdiques que descarten altres malalties.

Els diferents símptomes poden ser la manifestació de diferents malalties que s’han de descartar abans d’arribar a un diagnòstic definitiu.

L’esclerosi múltiple és una malaltia autoimmune. Això vol dir que el sistema immunològic ataca estructures pròpies de l’organisme, com és el cas de la mielina. La mielina afavoreix la conducció dels impulsos nerviosos, de manera que quan resulta danyada es produeix una interrupció d’aquesta transmissió i apareixen els símptomes i signes característics de la malaltia.