La CUS - Salut + Consum + Alimentació amb el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral

Data: 06-10-2020 - Categoría: Salut


Des de la CUS - Salut + Consum + Alimentació ens identifiquem i reivindiquem els drets de les persones amb paràlisi cerebral que són vulnerats freqüentment i no tenen la mateixa consideració que els de la resta dels ciutadans.

Reivindiquem que es treballi per frenar les desigualtats del col·lectiu, alleujar la sobrepressió socioeconòmica de les famílies i garantir la sostenibilitat de les entitats d'atenció directa que desenvolupen la seva activitat en aquest camp ja que la situació provocada per la COVID-19 comporta un escenari de major risc per a facilitar l'atenció a aquestes persones i suposa un major vulnerabilitat.

Periòdicament es té coneixement de persones que denuncien la discriminació social que pateixen les persones amb paràlisi cerebral i, en alguns casos, s'arriba fins i tot a exercir abús i assetjament sobre elles.

Pel que fa a l'entorn educatiu, aquestes persones no són adequadament incloses en el sistema, i no disposen dels instruments necessaris per desenvolupar la seva activitat educativa amb normalitat.