La CUS recolza el Día Mundial de la Síndrome de Down

Data: 21-03-2019 - Categoría: Salut

La CUS. Coordinadora de Usuaris de la Sanitat. Salut, Consum i Alimentació es solidaritza un any més amb el Dia Mundial de la Síndrome de Down, una celebració promoguda per les Nacions Unides i secundada per un gran nombre d'organitzacions nacionals i internacionals que cerca la conscienciació pública sobre la síndrome de Down així com recordar la dignitat inherent, la vàlua i les importants contribucions de les persones amb discapacitat intel•lectual a la societat i a la seva diversitat.

La Síndrome de Down és una combinació cromosòmica natural que sempre ha format part de la condició humana i que existeix en totes les regions del món. Una persona amb Síndrome de Down pot créixer i desenvolupar-se com a persona, sempre que se li garanteixi un accés adequat a la salut, als programes d'intervenció primerenca i a l'ensenyament inclusiu.


Precisament l'objectiu principal del Dia Mundial de la Síndrome de Down és generar una major consciència pública sobre la qüestió i recordar la dignitat inherent, la vàlua i les valuoses contribucions de les persones amb discapacitat intel•lectual com a promotors del benestar i de la diversitat de les seves comunitats. Així mateix, es vol ressaltar la importància de la seva autonomia i independència individual, en particular la llibertat de prendre les seves pròpies decisions.

Aquest any, sota el lema 'No deixar ningú enrere', centra els seus esforços en la conscienciació sobre la importància que les persones amb síndrome de Down tinguin l'oportunitat de gaudir d'unes vides plenes, tant en igualtat de condicions amb els altres, com a la resta d'aspecte de la societat, cosa que, com l'organisme internacional recorda, està recollit per l'Agenda 2030 per al Desenvolupament sostenible de l'ONU, un pla d'acció en favor de les persones i el planeta que té com a objectiu que "ningú es quedi enrere".

Al nostre país, Down Espanya ha llançat la campanya 'La sort de tenir-te', amb un vídeo en què narra com una nena de quatre anys descriu al seu germà, un jove amb síndrome de Down a qui la petita descriu com "perfecte tal i com és "malgrat que alguna gent li miri estrany. Un fet que, segons defensa l'espot, es deu al fet que "no li coneix prou".

Campanya de Down Espanya: Video "La suerte de tenerte"

Down Espanya explica que l'objectiu d'aquesta iniciativa és millorar la sensibilització dels nens cap la síndrome de Down i aconseguir que la seva visió sigui "més inclusiva cap a aquesta discapacitat perquè puguin crear una societat més oberta i tolerant cap a les persones amb diferents discapacitats" lluitant contra els estereotips i prejudicis que segueixen associats a la síndrome de Down.