La CUS - Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat manifesta el seu rebuig a les retallades en el pressupost de Salut

Data: 01-08-2019 - Categoría: Salut


El Govern Central demana que es retallin els pressupostos de Salut. Des de la nostra entitat la COORDINADORA D’USUARIS DE LA SANITAT volem expressar el nostre rebuig més contundent a aquesta proposta.

Les   retallades que es van aplicar des del 2008  van fer que s’incrementessin exponencialment les llistes d’espera, cosa que es va agreujar al 2012, durant aquest temps els usuaris i pacients hem vist augmentar  de forma preocupant el temps d’espera per les intervencions quirúrgiques, per accés a l’especialista i proves diagnòstiques.

El Departament de Salut es conscient del problema i està treballant per fer efectiva la reducció de les esmentades llistes però no es podrà fer si es veuen obligats a aplicar retallades al pressupost.

Actualment les llistes d’espera han augmentat un 12% aproximadament en el darrer any malgrat els esforços per reduir-les, arribant a més de 800.000 pacients que esperen ser intervinguts, una xifra inassolible, mentrestant segueix creixent el nombre de pacients en espera de visita a l’especialista i a les proves diagnòstiques.

Pels ciutadans de Catalunya la sanitat és una de grans prioritats, per tant no podem  acceptar ni una retallada més.

Es per això que donem tot el nostre suport a la Consellera ALBA VERGÉS i al Departament de Salut amb la seva resposta al Govern Central i li demanem  que es mantingui ferma en aquest rebuig a les retallades i que treballi perquè aquesta situació de retard es reverteixi i aleshores fem una crida a tota la societat catalana per tal que recolzi aquesta demanda d’interès prioritari.