La CUS - Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat celebra el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient

Data: 17-09-2019 - Categoría: Salut

Des de la CUS - Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat. Salut, Consum i Alimentació volem fer-nos ressò de la celebració del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient.

Com a associació en defensa dels drets dels usuaris de la sanitat ens unim a la iniciativa de l'Organització Mundial de la Salut per reforçar l'objectiu d'unir els professionals de la salut, als pacients ia les institucions públiques i privada al voltant del concepte de Seguretat del Pacient.

El Dia Mundial de la Seguretat del Pacient és una campanya perquè tots els estats membres de l'OMS reconeguin la seguretat del pacient com una prioritat de salut i s'adoptin mesures útils per minimitzar les conseqüències negatives associades l'assistència sanitària.

El nostre país en el seu camí de consolidació de la Xarxa Sanitària Universal, prioritza la Seguretat del Pacient com un dels components més importants de la qualitat assistencial i element indispensable per aconseguir el dret que tenen els pacients a ser atesos per sistemes sanitaris fiables i segurs.

El nostre desig és que els professionals de la salut, pacients i líders de les organitzacions sanitàries prenguin consciència i assumeixin l'important paper que juguen en aquesta jornada en la que es vol donar visibilitat a diverses a iniciatives desenvolupades i altres en fase d'implementació per aplicar pràctiques segures en els sistemes públics i privats de salut.

Des de la nostra associació fem una crida per continuar treballant conjuntament com a societat per tal d'assolir l'objectiu de la màxima seguretat del pacient en totes les polítiques i les actuacions sanitàries.