La CUS, Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat. Salut, Consum i Alimentació es felicita per la recuperació d’un dret fonamental pels col•lectius més febles: el dret a la salut universal

Data: 31-07-2018 - Categoría: Salut


A partir d’ara les persones estrangeres adultes no autoritzades a residir a l’Estat Espanyol (els anomenats “sense papers”) ja no queden excloses del dret de protecció a la salut i a l’assistència sanitària.

Per tant, des de la CUS, Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat. Salut, Consum i Alimentació ens volem fer ressò de l’aprovació del decret-llei 7/2018, de 27 de juliol, que fa possible el restabliment de l’accés universal al Sistema Nacional de Salut per part del Consell de Ministres. Aquesta aprovació s’ha dut a terme per la via d’urgència.

D’aquesta manera  s’ha corregit la davallada que va patir el recurs d’inconstitucionalitat que es va interposar al govern central i que no va prosperar i es dona una pas endavant en relació als avenços en aquesta línia que s’havien produït des del moment de l’aprovació de la Llei General de Sanitat.

La CUS també va rebutjar els recurs d’inconstitucionalitat que va interposar el Govern espanyol contra la llei del Parlament de Catalunya d’universalització de l’atenció sanitària.

Per tant, ens felicitem per aquest canvi legislatiu tant necessari que restableix un dret fonamental pels col•lectius més vulnerables donant de nou plena vigència a la universalització de l’atenció sanitària.