La confiança dels consumidors assoleix la seva millor dada des de fa gairebé un any

Data: 06-09-2018 - Categoría: Consum

 
El nivell de confiança va arribar als 107 punts al juny. Les expectatives d'evolució futura de l'economia i de les llars també estan en una dinàmica ascendent. La despesa dels consumidors és d'una mitjana de 2.000 € anuals més que el 2013 tot i que amb un nivell menor de protecció. Els diners en efectiu seguiràn sent el principal element de compra.

Segons les dades publicades en l'últim estudi del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). La confiança dels consumidors es va incrementar en 9,3 punts en el passat mes de juny en relació al mes anterior fins a situar-se en 107 punts, el que suposa la millor dada des de fa gairebé un any, en concret des d'agost de 2017.
Aquest avanç del nivell de confiança del consumidor en aquesta última etapa es deu al fet que creix tant la valoració positiva de la situació actual que fan els ciutadans així com a la millor percepció de les seves expectatives.

La confiança dels consumidors ha superat en el sisè mes de l'any els 100 punts, després dels últims quatre mesos per sota d'aquesta xifra (febrer, març, abril i maig). Quan la percepció dels consumidors arriba als 100 punts es considera positiva, ja que quan està per sota d'aquesta xifra s'interpreta com a negativa.

Dins dels dos indicadors que componen l'índex de la confiança del consumidor, l'índex de situació actual va registrar un augment 10,7 punts, mentre que l'indicador d'expectatives va créixer 7,9 punts al juny, fins els 112 punts. L'augment de les expectatives dels ciutadans és el resultat d'un augment de 10,6 punts en la valoració sobre l'evolució futura de l'economia, l'avanç de 11,1 punts de les expectatives sobre l'ocupació i l'increment en 1,9 punts de la valoració sobre la situació futura de les llars.

Per la seva banda, l'indicador de situació actual va créixer 10,7 punts en el sisè mes de l'any, situant-se en 102 punts, com a conseqüència del comportament molt positiu dels seus tres components. La valoració de l'evolució general de l'economia va créixer 15,1 punts i la del mercat de treball va millorar en 14,7 punts. També va registrar un avanç, encara que "més estable", la situació de les llars, que va créixer 2,3 punts.

L'Índex de Confiança del Consumidor (lCC) recull mensualment la valoració de l'evolució recent i les expectatives dels consumidors espanyols en relació a l'economia familiar i l'ocupació, amb l'objectiu de poder anticipar les seves decisions de consum.