La CGT convoca vaga parcial a Renfe i Adif per aquest divendres 27 de juliol amb uns serveis mínims del 66% en hora punta i un 33 % en hora vall en els tren de rodalies i regionals

Data: 27-07-2018 - Categoría: Socials

Resultado de imagen de vaga renfe

Segons el sindicat CGT el pla d’aturades parcials a partir d’aquest divendres a les empreses Renfe i Adif es produeix amb l’objectiu de recuperar els drets perduts aquests últims anys. Les aturades es volen allargar durant els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre per fer pressió i recuperar el poder adquisitiu perdut, contra l’externalització de serveis,  l'absència d'un pla de recursos humans per la manca de personal i l'existència d'un contracte programa entre el Ministeri de Foment i Renfe, entre d'altres aspectes .

Els viatgers que hagin adquirit bitllets amb antelació i es vegin afectats per la vaga poden sol•licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional a les taquilles de les estacions o a les agències de viatges on hagin contractat el desplaçament.

També s’ha posat en marxa un telèfon de servei per usuaris per tal de que puguin obtenir informació més detallada: 912 320 320 i també es poden consultar els webs de RENFE renfe.com i odaliesdecatalunya.cat i els diferents perfils de Twitter: @Renfe i @rodalies a més d’un altra telèfon específic pel servei de rodalies: 900 410 041.

Els trens de mitja distància, que transporten 90.000 viatgers en 600 trens cada dia, tindran en circulació el 64% dels trens.

D’altra banda, l’AVE i altres trens de llarga distància que transporten diàriament més de 126.000 viatgers en 382 trens, circularan el 78% dels habituals.

L'operador ferroviari ha publicat en el seu web la informació dels trens de mitjana i llarga distància que circularan amb normalitat, així com els serveis mínims d'altres departaments que poden veure’s afectats com el comercial, taquilles o informació.