Ja és obligatòria la informació nutricional en l’etiquetatge dels aliments

Data: 13-12-2016 - Categoría: Alimentació

A partir d’avui, 13 de desembre de 2016, és obligatòria la informació nutricional en l’etiquetatge dels aliments, que ha d’incloure, de manera obligatòria, la informació nutricional, és a dir, el valor energètic i les quantitats de greixos, greixos saturats, hidrats de carboni, sucres, proteïnes i sal.

A més, a fi que els consumidors puguin comparar aliments, l’etiquetatge ha d’incloure aquesta informació per 100 grams o per 100 mil•lilitres de producte.

La informació obligatòria es pot completar voluntàriament amb els valors d’altres nutrients, com ara àcids grassos monoinsaturats i poliinsaturats, polialcohols, midó, fibra alimentària, vitamines o minerals.

Estan exempts de fer-hi constar la informació nutricional: els productes sense transformar o curats que inclouen un sol ingredient, l’aigua, la sal, les espècies, el te, els vinagres, els additius alimentaris, les begudes amb grau alcohòlic superior a 1,2% , els aliments en envasos la superfície més gran dels quals sigui inferior a 25 cm² (com ara melmelades o mantegues d’hostaleria), i els aliments no envasats.

Font: ACSA