¡ADÉU! AL ROAMING DINS LA UNIÓ EUROPEA

Data: 14-06-2017 - Categoría: Consum

A partir de demà dijous 15, entra en vigor la nova normativa que impedirà que les entitats telefòniques et cobrin de més per fer servir els serveis del mòbil en un altre país de la Unió Europea. Això què vol dir? És el “fi del roaming” dins la UE, i això implica que tots els usuaris podran utilitzar els seus telèfons mòbils dins de la comunitat europea com si estiguessin a Espanya, és a dir, se'ls aplicarà la mateixa tarifa que tinguin contractada al nostre país sense que hagin de patir cap cost addicional.

Aquesta notícia és una gran victòria pels consumidors que recolliran els fruits de la feina i desenvolupament que moltes associacions han realitzat a través de l'Organització Europea de Consumidors (BEUC) després de tantes lluites, obstacles i retards.

Cal no oblidar que la nova normativa només afecta els estats membres de la Unió Europea, així és que el consumidor ha de tenir clar si el país de destinació al qual es va desplaçar forma part o no de la zona comunitària. A aquest benefici, cal afegir altres matisos, en tant que, si una persona té pensat romandre per molt temps al país al qual va, i no només per una estada breu, ha de saber que si això ho detecta la companyia podrà aplicar determinats cost addicional al servei. Això passaria també amb els mòbils amb targetes de prepagaments, perquè el benefici de "sense roaming" està pensat per a tarifes de contracte.