Es retira el recurs contra la llei catalana de sanitat universal

Data: 13-09-2018 - Categoría: Salut


 
Desprès que la Consellera de Salut Alba Vergés demanés al govern espanyol l’acompliment del seu compromís de retirar el recurs davant del Tribunal Constitucional en relació a la llei catalana d’assistència sanitària universal i manifestés la voluntat de que coexisteixin la llei catalana amb el reial decret del govern espanyol que també recupera la sanitat universal i que l’anterior Govern del PP havia retirat, el govern espanyol ha procedit a retirar el recurs d’inconstitucionalitat contra l’esmentada llei catalana de sanitat universal  i des del Departament de Salut de la Generalitat la Consellera a manifestat que es posarà a treballar per garantir el compromís.

Des de la CUS, Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat. Salut, Consum i Alimentació ens felicitem per aquest fet ja que a Catalunya sempre s’ha garantit el dret universal a la salut que permet atendre a les persones en la seva condició de ciutadans i no d’assegurats i es reconeix i dona cobertura aquest dret bàsic de tota persona.

Així, qualsevol persona resident a Catalunya  tindrà dret a l’assistència sanitària pública al territori català amb accés immediat a tota la cartera de serveis.