Entrevista a Carme Sabater, Presidenta de la CUS - Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat. Salut, Consum i Alimentació per parlar sobre la iatrogènia.

Data: 16-09-2019 - Categoría: Salut

Es considera que la iatrogènia és un problema de salut pública de primera magnitud, també ho ha dit al 2014 l’OMS que estimava un 7% dels pacients ingressats i fins un 10% en el cas dels països desenvolupats que podien contraure alguna infecció durant la seva estança, per això va demanar reforçar cada cop més la Seguretat del Pacient i preservar la qualitat de l’atenció assistencial.


Als events adversos de les intervencions mèdiques i sanitàries cal afegir diagnòstics, tractaments, rehabilitació, medicaments, etc. Segons dades disponibles del 2018 aportades per l’OMC i SESPAS, tenen un impacte molt rellevant per la salut, l’organització dels serveis sanitaris, (més complexes que fa uns anys), el sistema organització, els professionals i aquesta situació incrementa el risc de produir danys al pacient. Es tracta d’un problema prioritari de salut Pública no nomès a casa nostre sinó a nivell mundial.
#En_Bones_Mans
#CarlesAguilar
#OndaCeroCatalunya
#CUS_Usuaris
https://carlesaguilar.wixsite.com/enbonesmans
http://www.cus-usuaris.org/