Els Mossos alerten que ha arribat a Catalunya una perillosa estafa per Whatsapp

Data: 20-10-2018 - Categoría: Socials

La policia catalana ha llençat una alerta  per evitar que es pugui robar el compte de la nostra aplicació de missatgeria amb un senzill missatge.

Els Mossos d'Esquadra avisen de la nova estafa que detectada a WhatsApp i que ja es troba operativa a Catalunya on , de moment, s’ha produït uns vint casos. La estafa consisteix en que un dels propis contactes envia in missatge (sense ell saber-ho) i demana que se li passi un SMS que serà rebut en breu i on hi ha un codi.

La policia catalana alerta que, en cap cas, s'ha d¡enviar aquest text. La persona que ha enviat el missatge no es el contacte que tenim a la nostra agenda i el que vol és robar el compte i deixar-nos sense la titularitat de la popular aplicació de missatgeria.


 
Els Mossos ja han detectat diversos casos de persones afectades per aquesta estafa i que s’han quedat sense compte i no l’han pogut recuperar.  Un cop s’ha obtingut el codi algú altra s’ha instal•lat el compte afectat en un altra terminal i pot utilitzar les nostres dades i els contactes que tenim guardades a l¡aplicació.

Segons els Mossos d’Esquadra a Catalunya s’han detectat 10 casos a Igualada, 2 casos a Berga i 1 a Solsona.

En el compte de Twitter els Mossos han publicat un missatge amb una conversa real d'un dels casos que s'han detectat a Catalunya.