El diagnòstic de l'hepatitis C més fàcil i ràpid

Data: 23-08-2018 - Categoría: Salut


El procés està relacionat amb dues màquines que son capaces de detectar la presència d'anticossos i quin es el nivell d'activitat del virus.

A partir d’ara es preveu que el diagnòstic de l’hepatitis C sigui més ràpid, més fàcil i, molt important, més efectiu. Amb aquesta iniciativa de l’Hospital Vall d’Hebron, s'ha aconseguit reduir les proves necessàries per detectar la malaltia hepàtica i la previsió es ampliar paulatinament el nombre de persones diagnosticades. Aquest és un dels objectius prioritaris de la sanitat a Catalunya.

Aquestes proves diagnòstiques, que podien trigar setmanes o, fins i tot mesos, es podran fer ara en pocs díes. El responsable del laboratori de patologia hepàtica de Vall d’Hebron, Francisco Rodríguez, a explicat que “el tractament de l’hepatitis C és molt efectiu, però per curar-te primer t'han de diagnosticar” i aquesta és l’aportació més important del nou sistema de diagnòstic.

Aquest nou procediment de deteccions hepàtiques, quina efectivitat ja ha esta  comprovada en uns 400 pacients, està previst que pugui ampliar-se aviat a altres punts de la xarxa de salut pública catalana.