Disfresses segures per Carnestoltes

Data: 15-02-2017 - Categoría: Consum

1. Disfresses: Les disfresses, per a nens i menors de 14 anys, es consideren joguines, per la qual cosa l'etiquetatge ha d'incloure nom i marca del producte, identificació del fabricador, importador o distribuïdor, instruccions i advertiments d'ús i el marcat CE. Es prohibeix que hi hagi cordons o cordes a la zona del coll en les disfresses per a menors de set anys i que siguin d'una longitud superior a 7,5 centímetres per als majors d'aquesta edat.
Les disfresses d'adults hauran d'incloure un etiquetatge complet i en castellà conforme a la normativa de peces tèxtils.
2. Màscares: comprovar que els orificis de les màscares (ulls, nas i boca) tinguin obertures d'una grandària adequada, hem de verificar que incloguin un etiquetatge complet en castellà i que els materials siguin no inflamables.
3. Les perruques i les màscares han de ser fetes amb materials no inflamables.
4. Maquillatge: etiquetatge amb els components o ingredients del cosmètic i precaucions i instruccions d'ús, en castellà.
5. Lentillas decoratives: han de vendre's en establiments que disposin de professional qualificat i incloure un etiquetatge en espanyol.
6. Complements: en arcs amb fletxes, pistoles, barrets i diademes per a nens comprovar que no tenen parts punxants ni peces petites.


És fonamental adquirir productes que reuneixin i compleixin totes les condicions de seguretat i etiquetatge.

Guardar, com sempre, el tiquet de compra o la factura per poder reclamar en cas de problema.