DIA NACIONAL DE LA FIBROSIS QUÍSTICA

Data: 27-04-2016 - Categoría: Salut

La Fibrosis Quística és la malaltia genètica greu més freqüent i s'estima una incidència al nostre país ajusto a un de cada 5.000 naixements, mentre que una de cada 35 persones són portadores sanes de la malaltia.

En els últims anys s'ha avançat molt en el coneixement i tractament de la malaltia però, malgrat això, segueix sent una patologia sense curació. Per això, és molt important l'accés als últims tractaments, que suposaran el control de la malaltia i la millora en la qualitat de vida de les persones amb Fibrosis Quística.

A la majoria de països europeus es van començar a subministrar aquests tractaments quan van ser aprovats per l'Agència Europea del Medicament. Per tot això, i amb motiu del Dia Nacional de la Fibrosis Quística, volem sensibilitzar i informar a la societat sobre aquesta situació mirant al futur amb esperança pels nous medicaments que frenen la deterioració que produeix la Fibrosis Quística.

Per això, la Federació vol fer una crida a la participació perquè durant la setmana del Dia Nacional tothom comparteixi a les xarxes socials els seus missatges de suport a la Fibrosis Quística i les seves fotos bufant bombolles de sabó, com a símbol de l'aire que els falta a les persones amb FQ, acompanyats dels hashtags #OrkambiYa i #mifuturoYAesposible.

Font: Federació espanyola de Fibrosis Quística

Galería de fotos