DIA MUNDIAL SENSE TABAC 2016

Data: 31-05-2016 - Categoría: Salut

El Dia Mundial sense Tabac, se celebra cada 31 de maig i enguany respon al lema “Prepara’t per a l’envasat neutre”, escollit per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).
Aquest organisme fa una crida, enguany, a tots els països perquè es preparin per a l’empaquetat neutre dels productes de tabac, “una important mesura de reducció de la demanda que disminueix l’atractiu dels productes de tabac, restringeix l’ús dels paquets de tabac com a suports per a publicitar i promoure el tabac, limita l’empaquetat i etiquetatge enganyosos i augmenta l’eficàcia de les advertències sanitàries”.
Així s’explica en el manifest de l’OMS, que afegeix, entre d’altres aspectes que, amb l’envasat neutre, es pretén restringir o prohibir l’ús de logotips, colors, imatges de la marca o informació promocional sobre l’envàs, excepte els noms de la marca i del producte, que s’han de presentar en un color i tipografia estàndard.
Al desembre del 2012, Austràlia es va convertir en el primer país que va aplicar plenament l’envasat neutre. El 2015, Irlanda, Regne Unit i França van aprovar lleis per aplicar l’envasat neutre a partir d’aquest mes de maig i diversos països es troben en una fase avançada pel que fa a la consideració de l’adopció de lleis sobre l’envasat neutre.

Galería de fotos