Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi

Data: 09-09-2016 - Categoría: Salut

El 10 de setembre, Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi, es fomenten a tot el món compromisos i mesures pràctiques per prevenir els suïcidis. Cada dia hi ha en mitjana gairebé 3000 persones que posen fi a la seva vida, i almenys 20 persones intenten suïcidar-se per cadascuna que ho aconsegueix.


En els últims 45 anys les taxes de suïcidi han augmentat en un 60% a nivell mundial. El suïcidi és una de les tres primeres causes de defunció entre les persones de 15 a 44 anys en alguns països, i la segona causa en el grup de 10 a 24 anys.

Les dades disponibles demostren de forma contundent que la prevenció i el tractament adequats de la depressió i de l'abús d'alcohol i de substàncies redueixen les taxes de suïcidi, igual que el contacte de seguiment amb els qui han intentat suïcidar-se.

El suïcidi és un problema complex i la seva prevenció requereix un enfocament innovador, integral i multisectorial, amb la participació tant del sector de la salut com de l'educació, el món laboral, la policia, la justícia, la religió, el dret, la política i els mitjans de comunicació.