Dia Mundial dels Drets dels Consumidors 2024

Data: 15-03-2024 - Categoría: ConsumCom a consumidors hem de ser exigents a l'hora de comprar i també ens hem de plantejar certes preguntes a l'hora d'adquirir els productes que necessitem, entre les quals hi ha:

    És necessari adquirir aquest producte?
    Quants diners necessito per invertir-hi?
    Quins han estat els mètodes i materials usats per a la seva fabricació i emmagatzematge?
    Podria aconseguir el mateix producte, sense necessitat de comprar-ne un de nou?
    És un producte pensat per cuidar i protegir el medi ambient?
    El paper del consumidor a l'economia mundial

La idea de celebrar el Dia Mundial dels Drets del Consumidor és que les persones assumeixin un rol protagonista per defensar els seus drets i poder exigir productes de qualitat, que no facin malbé la seva salut, ni de bon tros al medi ambient.

Tot consumidor ha de ser responsable amb el medi ambient. Perquè tinguem un planeta cent per cent sostenible, cal un consum responsable, que no vagi en detriment del medi ambient i on es pugui continuar tenint una millor qualitat de vida.

Tot i ser una de les nostres necessitats bàsiques, on cal adquirir aliments, vestimentes, educació, salut i altres beneficis, hem d'aprendre i fer un ús racional dels nostres recursos naturals.

D'acord amb les xifres establertes per l'ONU, només un 20% de la població consumeix un 80% dels recursos que hi ha a tot el planeta.

En aquest sentit, cal un canvi de consciència per part de la societat, si volem continuar gaudint a llarg termini un desenvolupament, econòmic, social i ambiental sostenible.

Tots hi podem participar de manera conscient i responsable d'un dret que ens beneficia a tots, però que també ens obliga a tenir un rol protagonista perquè aquests es facin complir.

Per això i amb aquesta visió, des de la CUS - Salut + Consum + Alimentació us animem a ser ciutadans actius i mantenir una actitud crítica cap als béns i serveis que rebem cada dia perquè tot això ens permet conèixer i entendre tots els elements i les preferències de la societat de consum en què vivim.