Dia Mundial del Medi Ambient 2021: Reimagina, recupera, restaura

Data: 05-06-2021 - Categoría: Medi Ambient


El Dia Mundial del Medi Ambient va ser establert per l’Assemblea General de Nacions Unides en la seva resolució del 15 de desembre de 1972. Se celebra des de 1974 el 5 de juny de cada any, data amb la qual es va donar inici a la Conferència d’Estocolm en 1972, el tema central de la qual va ser l’Ambient.

El Dia Mundial del Medi ambient és un vincle mitjançant el qual l’Organització de Nacions Unides sensibilitza a la població mundial en relació a temes ambientals, intensificant l’atenció i l’acció política.

Els objectius principals són brindar un context humà, motivar a les persones perquè es converteixin en agents actius del desenvolupament sostenible i equitatiu; promoure el paper fonamental de les comunitats en el canvi d’actitud cap a temes ambientals, i fomentar la cooperació perquè el medi ambient sigui sostenible, doncs aquesta garantirà que totes les nacions i persones gaudeixin d’un futur més pròsper i segur.

La CUS – Salut + Consum + Alimentació recorda que en el marc de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient s'han de centrar els esforços en motivar les persones i comunitats, perquè es converteixin en agents actius del desenvolupament sostenible i de protecció de l'entorn.

Hem de millorar els nostres hàbits de consum. Les empreses han de desenvolupar models més ecològics. Els governs protegir les zones salvatges. Els professors educar en valors naturals. Els joves alçar la veu pel futur del planeta.
Finalment, la protecció de l'entorn requereix del suport de tots nosaltres. Treballem plegats…!!