Dia Mundial del Cor 2020

Data: 29-09-2020 - Categoría: Salut


La malaltia cardiovascular és la principal causa de mort a tot el planeta. I pot estar originada per múltiples factors: des del tabaquisme a la diabetis passant per la pressió arterial alta i l'obesitat, la contaminació de l'aire o patologies menys comuns, com la malaltia de Chagas o la amiloïdosi cardíaca.

La CUS - Salut + Consum + Alimentació s'adhereix a aquest dia per tal de sensibilitzar la societat i promoure l'adopció de mesures preventives que disminueixin les malalties cardiovasculars, en particular les cardiopaties i els accidents cerebrovasculars ja que són les principals causes de mort a tot el món; i conscienciar la societat en el sentit que fer exercici físic és recomanable per prevenir les malalties del cor.

En els temps de la COVID-19, els pacients amb malaltia cardiovsacular (MCV) s'enfronten a una doble amenaça. No només estan exposats a un major risc per desenvolupar formes més greus de la COVID-19, sinó que també és possible que descuidin l'atenció mèdica que requereix el seu cor per por a anar a un centre on es pugui produir el contagi.

Per això, amb motiu del Dia Mundial del Cor, es important tenir en compte els seguents consells:
  • Menjar 5 porcions de fruita i vegetals a el dia; poden ser frescos, congelats, enllaunats o deshidratats.
  • Limitar el consum d'aliments processats i envasats ja que solen tenir un alt continguts en sal, sucre i greix.
  • Realitzar al menys 30 minuts d'activitat física moderada o intensa 5 vegades a la setmana. Jugar, caminar, les tasques domèstiques, ballar,
  •  Deixar de fumar (o no començar a fumar) millora la teva salut i la d'aquells que t'envolten.