Dia Mundial del Cor

Data: 29-09-2019 - Categoría: Salut

La Federació Mundial del Cor amb el suport de l'OMS i la UNESCO ha designat el dia 29 de setembre com el Dia Mundial del Cor. Això obeeix, a una estratègia per poder tenir l'oportunitat de donar a conèixer massivament les malalties cardiovasculars, la seva prevenció control i tractament. El 29 de setembre de 2000, va ser la primera vegada que es va celebrar, a nivell planetari i de forma coordinada entre tots els països.

En col·laboració amb l'OMS, la Federació Mundial del Cor organitza en més de 100 països esdeveniments que ajudin a fer consciència sobre els problemes cardiovasculars, aquest tipus de malalties com l'infart de miocardi i l'accident cerebrovascular són desafortunadament les més mortíferes del món, no en va es cobren en el món 17,1 milions de vides a l'any.


Avui dia, la malaltia cardiovascular, MCV, és la la primera causa de mort a tot el món i s'estima que la xifra ascienderá a 23 milions l'any 2030. Però això no té per què ser així. Hem de conscienciar-nos a que, en fer petits canvis en la nostra vida, gaudirem d'una vida més llarga, saludable i plena. Només es tracta de preguntar-nos a nosaltres mateixos, a les persones que volem i a tots els demés què és el que podem fer per ciudar millor el nostre cor.

Ara és una bona oportunitat per canviar a uns estils de vida més saludables. Cuinar i menjar millor, fer més activitat física, deixar hàbits perjudicials com el tabac i ajudar els demés a deixar de fumar ....

Des de la CUS - Salut, Consum i Alimentació us animem a realitzar aquests petits però importants canvis ... No és tan difícil i la salut del nostre cor mereix l'esforç ...