Dia Mundial del Comerç Just

Data: 09-05-2020 - Categoría: Socials

En el Dia Mundial del Comerç Just la CUS - Salut, Consum i Alimentació advoca perquè tots prenguem consciència de les desigualtats que el sistema econòmic i comercial a nivell global imposen als molts productors que lluiten per aconseguir un preu just per als seus productes.

En aquesta ocasió a causa de la greu situació de pandèmia mundial volem insistir que la sortida d'aquesta crisi sanitària i econòmica provocada pel coronavirus es realitzi tenint en compte el consum responsable, el respecte pel nostre medi ambient i que els beneficis econòmics no s'anteposin a la dignitat de les persones en tots els aspectes de la seva vida.

El concepte de comerç just es basa en participar en els mercats en condicions que no siguin abusives en especial per als països en desenvolupament i els col·lectius desfavorits perquè puguin competir en condicions social i econòmicament justes.

Al nostre país podem trobar amb relativa facilitat productes que ens ofereixin la garantia de provenir del model de comerç just. Els segells FLO (Fairtrade Labelling Organization) i WFTO (World Fairtrade Organization) són les certificacions que ens asseguren aquests requisits.

Els productes de comerç just que generen més interès entre els consumidors són aliments bàsics com arròs, cafè, xocolata, sucre ... Poden trobar-se tant en botigues especialitzades en comerç just com a grans supermercats i, evidentment, a través de botigues en línia via Internet.